OSB Uygulamalarında bugün gelinen nokta; | ISITMA SOĞUTMA HAVALANDIRMA SANAYİ SİTESİ YÖNETİMİ

OSB Uygulamalarında bugün gelinen nokta;

OSB Uygulamalarında bugün gelinen nokta;

OSB Uygulamalarında bugün gelinen nokta;

z19 Eylül 2022

1960 yılında başlayan planlı kalkınma döneminde ise sanayinin “lokomotif” sektör olduğu açıklıkla belirtilmiş, ekonomik dengenin kurulması, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın birlikte gerçekleştirilmesi, belli bir hızda büyüme ve sanayileşmeye önem verilmesi gibi uzun vadeli hedefler belirlenmiştir. Belirlenen hedefler doğrultusunda; ülkede sanayinin geliştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan pek çok teşvik tedbirlerinden biri olan OSB uygulamalarına, ilk olarak 1962 yılında Bursa'da bir OSB kurulmasıyla başlanmıştır.

Bugün itibariyle Bakanlığımızca sicil verilerek tüzel kişilik kazanan OSB sayısı 355’e ulaşmıştır.
Bu OSB’lerden 264 adedi faaliyette olup, 91 adedinde ise proje, kamulaştırma ve inşaat işlemleri devam etmektedir.
Faaliyette olan 264 OSB’den Bakanlığımız kredi desteği ile bugüne kadar 172 adet OSB’nin altyapısını tamamlayarak sanayicilerimizin hizmetine sunduk.
Ülkemiz genelindeki OSB’lerde nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak buralarda eğitim gören gençlerimizin istihdamını sağlamak amaçlarıyla, 90 adet Meslek Lisesi, 20 adet Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.
Bakanlığımızca; sanayi sektöründe çalışan kadınlarımızın, çocuklarının eğitimi ve gelişimi için faaliyete bulunan OSB’lerde 31 adet kreş bulunmaktadır.